Salutació del Batle


Departaments


Ple municipal


Telèfons i adreces


Tràmits i documents


Enllacos d´interès


El Municipi


Història


Les cases de possessions


Els casals de l'època barroca


Llocs d'interès


Desenvolupament Local


AODL
Subvencions
Formació
Agenda 21 Local
Documents A21L
Participació Ciutadana
Energia sostenible
Pla d’Acció
Contacte

Darrers documents

Sol·licitud llicència venda en el mercat ambulant

Declaració jurada compliment article 31 ordenança

Sol·licitud permís d'instal·lació i obres

 veure mésEL TERME MUNICIPAL DE BINISSALEM

El municipi de Binissalem es troba, pràcticament, en el centre de la comarca del Raiguer, entre els termes municipals de Consell, Alaró, Lloseta, Inca, Sencelles.

Té una superfície de 29,8 Km2 una població d’uns 7.500 habitants. La seva altitud és de 139 metres per sobre del nivell del mar i es troba a 22 km de la capital de l’illa, Palma.

Al terme de Binissalem, s’hi distingeixen tres parts ben diferenciades: la zona nord, amb els turons de Bellveure (383 m) i Morneta, separats pel coll d’en Simonet, on hi trobam el penyal dels Bous, els penyals Tallats, el penyal Roig, la penya de Can Jeroni, Sa Panada; la zona central, on hi ha el poble de Binissalem i ja no es distingeixen els antics nuclis aillats de cases (Pedaç, Es Reg, Es Pou Bo, Sa Coma, Robines, S’OlIa, Es Rasqueli...), on hi ha la xarxa de comunicacions històrica i moderna (l’eix romá Palma-Pollentia, el camí islàmic del Raiguer, la via del tren Palma-Inca i la carretera Palma-Alcúdia); i la darrera zona, és la que està més al sud, on hi trobam el llogaret de Biniagual des d’on surten camins cap a Muro, Biniali, Sa Cabana, Sencelles... i per on ara passa l’autovia Palma-Inca.

Vista panoràmica
Rajoles

Coordenades UTM 31N(486561, 4393192). @2014 Ajuntament de Binissalem. Reservats tots els drets.
Avís Legal / Protecció de dades